Login Register
 °

Cash injection will help realise dream for Alrewas Village Hall

By Burton Mail  |  Posted: April 03, 2014

Comments (0)

A LONG-standing dream to renovate a beloved village hall is to be realised, thanks to a major cash injection.

Alrewas Village Hall has been in desperate need of a revamp for some time, as the 100-year-old building is visually crumbling.

And now, thanks to a grant from Lafarge Tarmac and funding from developments in the area, the necessary work can get under way.

Jane Reilly, fund-raising co-ordinator for the hall project, told the Mail: “It’s a really well-used and well-loved building, but it’s in a real dilapidated state. For the amount of use it gets and the number of people who use it, it’s drab compared to other villages.

“We’re really pleased we have got this money to do the work.”

Larfarge Tarmac, which quarries very near to Alrewas, has donated £125,000 to the cause, and a further £34,600 has come from development funding and donations from the local community.

It will be used to carry out the first phase of development on the Wellfield Road building, which will see a new kitchen, toilets and storeroom set up, and a small extension put on the side of the building.

The work will focus on the back of the hall, which is becoming unsafe due to structural decline.

It is hoped that the hall will close in September for the work to take place, and will reopen next February.

Nick Atkins, estates manager for Lafarge Tarmac, said: “We’re really pleased to be able to support the community with this project. The hall is an important amenity for local people, so hopefully the money we’ve donated will help ensure that it is given a new lease of life.”

These plans are part of a larger plan to enlarge the hall and make further improvements. Fund-raising will continue to meet the £450,000 total.

The full proposals are the result of a long process. Several years ago, the community fought back against plans to knock down the old building and build it elsewhere. After that, the decision was made to refurbish the existing hall, and enlarge it for use by more groups.

Read more from Burton Mail

Do you have something to say? Leave your comment here...

max 4000 characters

YOUR COMMENTS AWAITING MODERATION

 
 
 

MORE NEWS HEADLINES